Blogg

Bloggen är inte skriven av mig.

Tips för ansiktsbehandlingar

2 mar 2019

Alla de par jag möter som vill ha bröllopsfoton ser jag också till att träffa för att ha både en provfotografering och konsultation. Där går vi igenom vad de har för önskemål, och jag berättar vad de kan förvänta sig av mig som fotograf. Inte helt sällan får jag också frågor om jag vet något om var man kan vända sig för att fixa håret, få en ansiktbehandling eller andra saker som kanske inte rör fotograferingen. Därför tänkte jag dela med mig lite av vad jag har hittat. 

En bra hjälp

Det finns en sida på nätet som heter timecenter.se och där kan du hitta en ansiktsbehandling i Malmö om du befinner dig i Skåne. Men det finurliga med denna sajt är att den inte på något sätt är bunden till en specifik ort. Så du kan med fördel även söka på ansiktsbehandling i Göteborg om du hellre vill hitta det. En annan fördel med Timecenter är att du kan hitta en stor mängd olika aktörer så vill du ha en frisör, en massage eller andra behandlingar för den delen, så kan du göra det på en och samma sajt. Oavsett var du bor! jag brukar visa den sajten för alla som frågar och jag har ännu inte haft någon brud som inte har gillat den. Hur många som sedan använt den för att hitta de behandlingar de önskar innan bröllopet det vet jag inte,men kanske du kan hitta det du söker där? 

Bröllopspresent - Det kan vara krångligt

19 feb 2019

Ibland kan det vara jättesvårt att komma på vad man ska ge bort i present till de som gifter sig. Ofta har brudparet gjort det enkelt för gästerna genom att skapa sig en önskelista som man kan utgå ifrån. En del väljer att önska sig saker ur en utvald butik, som säljer hushållsgeråd, porslin eller inredning till exempel. Då för butiken upp en lista på vem som köpt vad så att inte flera köper samma sak. Långt ifrån alla är så förberedda och det gör att du som är bjuden som gäst måste komma på något på egen hand. Inte helt sällan får jag frågor om vad som är lämpligt att köpa och jag hjälper gärna till. 

Ett presenttips för bröllopet

Om brudparet inte har önskat sig något specifikt kan man med fördel köpa gravyr presenter. Det finns glas, som champagneglas till exempel, eller prydnadsföremål som man kan får graverade så att det blir ett minne för dagen. Jag köpte själv en vinkaraff med två glas som var graverade med brudparets namn, och datumet för bröllopet och jag vet att det var väldigt uppskattat. Jag vet att andra har köpt sparbössor med gravyr, och i dem lagt pengar som present. Till bröllopsresan kanske? Bästa bröllopspresenten jag sett hittills var en burk med målarfärg. När de öppnade burken var den fylld med mynt i stället för färg, och det var extremt uppskattat. jag vet dock inte om de växlade in det på banken, eller om de faktiskt handlade med dem... 

Enkel bröllopsfrisyr

2 feb 2019

Det är långt ifrån alla som vill ha strama, översprayade uppsättningar på sitt bröllop. Trenden går allt mer mot löst, romantiskt och naturligt. Dessa frisyrer är ganska enkla att få till själv faktiskt, och man kan ju träna några gånger innan den stora dagen. Det allra bästa är ju om man har någon med fingerfärdighet i sin närhet, som kan hjälpa till med putsningen så det blir helt perfekt.

Brudbuketten

3 jan 2019

Brudbuketten är inte bara en accessoar utan en symbolisk detalj på bröllop som ingen väljer bort. Det finns få saker som är så vackra som färska blommor i fång och man snålar sällan på just detta i bröllopssammanhang. Som fotograf får jag ofta uppmaningar att fånga så mycket av de levande blommorna jag kan - man fäster sig vid dem.

I detta lilla klipp från Nyhetsmorgon talas det om just brudbuketter. Härlig inspiration för dig som laddar för bröllop.

Störst av allt är kärleken

29 dec 2018

Galenskaparna och After Shave gjorde en gång en låt där de improviserar texten och det är inte ofta jag får ett utbrott av hysteriskt skrattande. Men när de sjunger ”Spika upp en hamster på en tavla” och får svaret ”Mjuka, men döda” så bröt jag loss fullständigt. Det är givetvis humor, men en sak som de också sjunger i samma låt är refrängen med orden ”Störst av allt är kärleken” och där slår de huvudet på spiken. Kärleken är verkligen störst och jag som ofta fotograferar bröllop får se det på nära håll. Den lycka som ett brudpar utstrålar gör mig glad, och jag vill alltid se till att förmedla detta i mina bilder så att alla som ser dem blir precis lika glada. 

Funderar ni på att gifta er?

Går ni i bröllopstankar? Eller är ni på väg att förlova er? Då kan jag tipsa om en guldsmed som gör förlovningsringar i Uppsala. De kan utformas så som ni vill ha dem, så ni slipper ha "vanliga" ringar som alla andra har. Det är flera av mina kunder som använt sig av denna guldsmed och är supernöjda. de hade en egen idé om hur de ville att ringarna skulle se ut och sedan satt de tillsammans och skissade på en design. Sen tillverkades de unika ringarna som ingen annan i hela världen har. Men, det är klart. Föredrar du en slät guldring så kan de fixa det med såklart. 

Bröllop på Mallorca

24 okt 2018

Jag har blivit bjuden på bröllop, på Mallorca. Det är inte i egenskap av bröllopsfotograf, utan det är ett par nära vänner till mig, som köpt ett hus på Mallorca via en mäklare. De var i kontakt med en mäklare Mallorca förra året, sen gick det snabbt och de hade ett hus, som är helt fantastiskt. Nu har de då valt att de ska ha sitt bröllop där, eller, ja själva ceremonin kommer att vara på stranden och festligheterna på en restaurang i närheten. Men det nära där de har sitt hus.

Ska bli trevligt med en resa

Jag tänkte att jag ska passa på att ta lite semester när jag ändå åker till Mallorca. Så kommer att åka ner så jag är framme dagen innan bröllopet, sedan stanna kvar ett tag. Jag ska få bo hos mina vänner är det sagt, det är ett stort hus de har köpt, så det går ju bra. Så då kan jag bara ta en flygstol när det är dags att bege sig dit. Det gör att jag lite kan välja själv när det är dags att åka hem. Först kändes det dumt att stanna då de är nygifta, men de tyckte att jag skulle göra det så, då gör jag det. De kommer ändå att ta en egen bröllopsresa lite senare på egen hand. Kanske ska ställa upp och ta kort ändå, gratis, som tack för boendet!

Nu är det läge att köpa cykel, det är elcykelrea i Stockholm

7 okt 2018

Det är höst och samtidigt som regnet faller tungt så ser jag att det finns en silverkant på tillvaron! Med hösten kommer bra priser på nya cyklar och det är rea på elcyklar! Jag är ju inte helt säker på att jag kommer cykla överdrivet mycket så länge det regnar och blåser men när det lugnar ner sig så tar jag gärna fram min lilla tvåhjuling. Jag behöver ju också en ny cykel så att inte hoppa på den här elcykel rean vore ju faktiskt ganska dumt. Då får jag ju först cykeln till lägre pris, och sen kan jag ansöka om den där premien som staten delar ut till alla som köper elcykel. Det blir ju win win för mig. 

Varför elcykel?

Har du någon gång cyklat i Stockholm så vet du precis hur fruktansvärt jobbigt det kan vara. Inte lika illa som att cykla i Karlskrona kanske, men inte lång ifrån. Att använda en elcykel i Stockholm är ganska smart för då kan man använda motorn för att hjälpa till i de värsta uppförsbackarna. De där som jag idag kliver av cykeln och går uppför. Min gamla cykel är ju inte skrotfärdig på något sätt, men jag tror nog att jag byter ut den ändå. Vem vet när man kan få så här bra priser igen på en elcykel? Den gamla får jag väl sälja, eller så ställer jag in den i förrådet så länge. Tillsammans med alla andra prylar som jag sparat för att de är "bra att ha..." 

Dags att åka på semester

27 aug 2018

Som bröllopsfotogaf är det inte alltid lätt att ha semester, då alla andra brukar ha semester. Under sommaren är det ganska så många bröllop som jag bokas in på och då är det dumt att tacka nej bara för att man ska ha semester. Det gör att jag och min fru, tar semester lite senare. Hon jobbar med trappstädning Stockholm, och kan styra lite med när hon ska vara ledig från trappstädningen. Vi brukar passa på att åka då det är som minst bröllop, det är vissa perioder det är lite färre. 

Vart ska vi styra kosan

Vi har ännu inte bokat någon resa, men en resa utomlands får det allt bli. Det ska vara sol, värme, sandstrand och god mat. Det gillar vi båda två. Snö och kyla är inte vår grej. Nog för att det kan bli vackra bilder med snö och is, men att semestra i det? Nej tack!

Vi har åkt till en massa olika ställen genom åren, och det finns så klart favoriter. Sedan är det även kul att upptäcka nya ställen med. I år lutar det dock ett enkelt val och det är Gran Canaria. Det är hyfsat nära med flyget, det är varmt året om och det finns mycket att göra om man vill och det går att slappa om man vill. Vi har åkt dit flera gånger förr och känner även många bofasta som vi umgås med när vi är där.

Midsommarbröllop

12 jun 2018

För några år sedan fick jag fotografera att mycket vackert midsommarbröllop. Det var en sådan där perfekt midsommarafton som man sällan får uppleva på riktigt, då solen smekte oss varma hela dagen, en lätt bris svalkade oss mitt på dagen och jordgubbarna var så röda och söta som de aldrig någonsin varit förut. Brudparet var ett sådant där avslappnat par som ville ha kul på sitt bröllop, där mindre vikt lades vid detaljer och mer vid kärlek och gemenskap. De ville ha med mig hela dagen och natten, för att föreviga alltihop och allra mest magiskt var det vid midnatt, när brudparet, lite runda under fötterna, dansade tillsammans på en äng... Ett bröllop jag aldrig kommer att glömma.

Bröllopsresa med kryssning i Sydamerika

16 mar 2018

Resan efter bröllopet, är för många en viktig resa. En bröllopsresa kan egentligen gå var som helst, så länge det är något man själv gillar att se eller göra. En fin resa man kan välja att göra är att åka på kryssning Sydamerika. Då får man åka med en riktigt lyxig båt, som har allt man kan tänkas behöva. Samt att man gör stopp runt om i just Sydamerika för att se sig omkring.

Ett visst land i Sydamerika

Om man är sugen på att besöka ett visst land i peru, bara, så går det så klart att välja det med. Sydamerika har ju flera olika länder som alla är väl värda ett besök så sett. Oavsett om du vill åka på kryssning Sydamerika eller ta en resa till Peru, Bolivia eller Chile, så kan du boka med Inca Tours. De är experter på just Sydamerika och det går att skräddarsy er resa om ni vill.

Man får inte roligare än man gör sig

Det är kanske inte alla som har råd med kryssning runt Sydamerika, utan får satsa på andra resor. Det går ju bra det med. Tror väl huvudsaken är att ett brudpar åker gemensamt med varandra på en bröllopsresa för att befästa kärleken så att säga. Då spelar det mindre roll var man hamnar. Men vill man verkligen åka långt, så är det ju bara att börja spara pengar innan så att ni kan få den resa ni alltid drömt om när ni väl har gift er.

 

Bröllop i höstskrud

15 okt 2017

Varje årstid har sin charm när det gäller bröllop. Vinterbröllop är sagolika och sommarbröllop är fantastiskt romantiska. Vårbröllop ärsymboliska för födsel av något nytt och ljuset om våren bäddar för fantastiska bilder. Sedan är det hösten och det behöver väl knappt förklaras varför hösten gör sig så fantastisk för bröllop? En mer färgstark årstid finns inte. Man får värme, mys och värme helt gratis på varenda bild och att dekorera för ett höstbröllop är busenkelt. Med små medel blir det fantastiskt. Den som gillar eldens färger gifter sig på hösten, så enkelt är det. 

Jag har fotat bröllop på alla årstider och tycker verkligen att alla har sin charm. Nu är det höst så just nu har jag mest inspiration i mig för just höstbröllop.

Vilken årstid tycker du lämpar sig bäst för ett bröllop? Motivera gärna!

Skåne är Sveriges Toscana

27 sep 2017

Skåne är ett landskap som jag redan som ung förtrollades av. Jag tyckte att det var otroligt att man i Sverige kunde uppleva så vackra stränder - puderlena, vita och kantade av ett hyfsat varmt vatten. De öppna fälten som sträcker ut sig ända bort till horisonten och den fascinerande dialekten som hördes vart man än vände sig. Var det verkligen Sverige det här? brukade jag kunna undra. Jag spenderade några somrar på Österlen och hade alltid tur med vädret. Vi badade i havet, cyklade längs landsvägar och red på stubbiga fält i solnedgången. Minnena... Jag tänkte redan då, som mycket ung, att detta nog var paradiset på jorden och idag hör man ofta liknelser mellan Skåne och Toscana, Skåne och rivieran och SKåne och Medelhavsländerna. Visst är det något magiskt med Skåne...

Perfekt för bröllop

Att hålla ett bröllop i Skåne är givet för den som ha möjlighet. Det finns så många fördelar! Det finns vingårdar, gästgiverier och otaliga kyrkor. Det finns vackra skogsgläntor, stränder och gamla stadsmiljöer - och ingenstans är det proppfullt med folk. 

En ynnest

Som bröllopsfotograf är det en ynnest att få fotografera sommarbröllop i Skåne, för det är absolut sommaren som är bäst på denna plats. Medan djupa skogar kan vara nog så förtrollande under resten av året så är sommaren absolut den skrud som klär Skåne bäst. Och Skåne i sommarskrud är oslagbar!

Bröllopsbilder alltmer otraditionella

14 sep 2017

Hur tänker ni er bröllopsbilder, eller bilder på brudpar. Tittar man på gamla bilder förr i världen, såg man oftast brudpar som tittade rakt in i kameran, alternativt åt sidan, lite halvt i profil. Fram till 1990-talet togs så gott som alla brudparsfoton inne i fotoateljéer. Antingen satt, eller stod de framför en fond. Bruden satt med sin blombukett, medan mannen stod bredvid, i olika poser. Ibland togs bilder enbart på bruden. Efter 1990-talet har man sett bröllopspar i alla olika miljöer, som på bilden; ute i naturen, på stranden, på klippor, på ängar, vägar och så vidare. Igår berättade Rapport att kinesiska brudpar tar alltmer spektakulära bilder; under vatten, hoppande ur flygplan och så vidare. Vilken skillnad!

Bilder blir oftast bättre utomhus

Och de fotografer som följer med sitt brudpar utomhus för att ta bilder, gör helt rätt. Bilderna blir som bäst utomhus, förutom då det är mörkt, givetvis. Inget slår utomhusljuset nämligen. Fotografier tagna utomhus blir också mera levande och brudparet tenderar att bli mer avslappnade utomhus. Så har man slagit två flugor i en smäll. Sannolikheten för bättre bilder ökar om man vandrar utomhus och tar bilderna där. Det är också bland det bästa rådet alla som är nybörjare på att ta bilder, kan få. Om du funderar på att bli fotograf, eller bara bli bättre amatörfotograf, kommer här några bra råd, från en blogg om fotografering:

Öva, öva och öva

1. Det första du behöver göra är att öva. Bara för att man har en kamera, blir man ju inte en duktig fotograf. Det gäller att öva, öva och öva. Med dagens teknologi och digitala kameror kan man ta tusentals bilder utan att slösa med varken färger eller papper. Innan de digitala kamerorna kom, var varje bild som man tog värdefulla, eftersom man framkallade alla bilder, Det var enda sättet att se resultatet.

2. Kolla in hur andra tar sina bilder och härma det. Samla på de bilder som du tycker är bra. Studera dem och bestäm dig för hur du själv önskar att dina bilder ska vara.

3. Tänk i nya banor. Ska du ta bilder, nöj dig inte bara med de traditionella vinklarna. Tänk nytt, våga ta bilderna från ett helt annat håll, perspektiv eller sätt.

4. Ut och gå! Det bästa sättet att hitta nya objekt är att vandra runt. Ju mer du rör dig utomhus desto mer och annorlunda bilder hittar du som du kan ta. Tänk på våra svenska fotografer som har lyckats med sina bilder. Samtliga har rest, Mattias Klum har rest och hängt i höga träd i Anderna, till exempel. Så ut och våga ta bilder i naturen! Lycka till!

Romantik när den är som bäst

13 sep 2017

Man önskar ju att dagen då man friar till - eller blir friad till - sin älskade är den bästa och mest romantiska dagen i livet. Möjligtvis med bröllopsdagen undantagen. Det är inte så för alla såklart och det är ett gott testamente till ett äktenskap om man har så många romantiska dagar att välja bland att man inte kan peka ut den absolut bästa. Vissa lyckas bättre med sina frierier än andra och vi lever i en värld där vi kan ta del av några som fångats på film. Det är ju helt klart "amerikanskt", men ändå fullt njutbart!

Tips för dig som vill bli rökfri innan bröllopet!

21 jun 2017

Ditt bröllop är kanske en av de allra viktigaste dagarna i ditt liv och då vill du inte att en endaste negativ sak ska kunna förstöra denna dag. Har du ett datum spikat för giftermålet så bör du dessutom bestämma en dag som är den första dagen i ditt rökfria liv. Jag vet att det kan vara svårt att sluta, därför så har jag några tips för dig som kanske underlättar.

Mina tips

Jag har valt att dela med mig av några av de tips som jag själv tycker är bra och också några som jag fått till mig av andra genom åren. De kanske inte alla passar dig men förhoppningsvis får du lite inspiration och hjälp på vägen. 

  • Säg till alla som du känner att du vill sluta röka. De kan då hjälpa dig att stå emot begäret när det känns extra starkt. 
  • Sluta inte på direkten. Bestäm ett datum som du ska vara rökfri och se till att dra ner på antalet cigaretter du röker per dag till dess.
  • Skaffa dig bra hjälpmedel. Nikotinplåster hjälper faktiskt mycket bra men ännu bättre är en el-cigarett. De kan du köpa online hos eqcigs.se och är ett bra sätt att ersätta den sedvanliga cigaretten. 
  • Säg nej! Många av dina rökande vänner glömmer säkerligen av att du valt att sluta röka och kommer att erbjuda dig en cigg ibland. Säg nej tack och påminn dem om ditt beslut. 

Med hjälp av dess små tips hoppas jag att du kan hitta rätt metod att bli rökfri innan du ska gifta dig så slipper du vara en slav under nikotinet på den vackraste dagen i ditt liv. 

← Äldre inlägg

Besök Ljusgiganten.se för att hitta led lampor till fotograferingen