Bloggen är inte skriven av mig.

En lokal för många tillfällen

3 feb 2017

Den svenska kyrkan är på många sätt väldigt progressiv, i enlighet med det svenska samhället. Det är skönt att det finns en religiös bas som faktiskt står öppen för alla och envar, vid olika tillfällen i livet. De flesta religioners grund handlar om kärlek och ett budskap om att man ska vara god mot sin näste och det är just den känslan man faktiskt för det mesta får i de svenska kyrkorna.

Musikkoncerter

Svenska kyrkan i Helsingborg är en förebild i detta, här anordnas bröllop på det vis som brudparen själva önskar, och man kan använda kyrkan som lokal för konserter i Helsingborg. Ingen annanstans får man samma fantastiska akustik som inne i en kyrka, så det är en stor tillgång att man tillåts använda den i musiksammanhang.

En magisk plats

Dop, konfirmationer och bröllop i Helsingborg hålls ju givetvis också ofta i kyrkan där och stämningen är precis så magisk som man drömmer om. Även om man inte är troende så slås man av ett lugn och en känsla av frid när man besöker kyrkan och det är egentligen allt man kan önska sig.

Just bröllop blir sagolika i kyrkan, miljön är som klippt och skuren för seriös romantik. Som bröllopsfotograf har man fotograferat mången brudpar i kyrkan och det blir i regel just de bilderna som ramas in på hedersplatsen i hemmen sedan. Kyrkan tillför något som är svårt att sätta ord på.

Tankar kring ett kontor hemma

9 jan 2017

Om man har ett eget litet företag som man driver hemifrån, oavsett om det är som fotograf eller något annat, så kan man behöva fundera lite på att ha ett eget litet kontor. Det är skönt att ha ett rum med kontorsmöbler där man kan sitta och sköta om allt pappersarbete som det innebär att driva en firma. Frågan är ju vad man ska ha för möbler till kontoret? Ett skrivbord måste man ju ha, och en stol att sitta på så man slipper stå hela tiden. Men sen då? Ska man ha hurtsar eller bokhyllor, eller ska det vara minimalistiskt och rent? Ja det är såna funderingar jag har.

Tips & idéer

Jag satte mig ner och kollade runt lite online för att se hur jag skulle kunna tänka mig att min arbetsplats skulle komma att se ut. Skrivbordet som jag har bestämt mig för är i trä, det ser väldigt naturligt ut och ger en väldigt varm känsla när man kommer in i rummet. Sen har jag kollat på en svart kontorsstol i skinnimitation, den ser ju rätt bekväm ut så jag ska nog beställa hem den och provsitta den. Sen har jag också bestämt mig för att skaffa mig en ordentlig bokhylla, en med mycket plats så att jag kan få in alla pärmarna utan att det ser trångt ut eller blir rörigt. När det kommer till gardiner och andra utsmyckningar så får jag nog be min fru om hjälp, jag har inte riktigt samma känsla när det kommer till sånt. 

En småföretagares tankar

8 jan 2017

Jag hittade den här bilden som jag tycker symboliserar en småföretagares vardag på ett mycket bra sätt. Man måste bli riktigt duktig på multitasking eftersom det ofta inte finns någon annan att delegera saker till. Man måste själv vara en säljare, inköpare eller vad som nu behövs för att firman ska drivas framåt. Visst kan det vissa dagar kännas tungt och motigt,men jag ångrar inte för en sekund att jag valde att starta ett eget företag! Jag bestämmer själv över mina arbetstider och om jag vill tjäna mer pengar så jobbar jag bara mer. Om jag hade varit anställd av någon så hade jag haft en bestämd inkomst, och det är inget fel med det, men jag hade samtidigt varit låst till att jobba på särskilda tider och det är framför allt det jag inte vill. 

Köp de tjänster du själv inte är bra på!

Även om man som en småföretagare behöver kunna ganska mycket om ganska många saker så betyder inte det att man måste kunna allt själv. Det är viktigt att man inser sina begränsningar och ser till att köpa de tjänster som man inte själv är bra på och istället lägger den tiden på att göra det man kan. Ett typexempel på en sådan sak är bokföring, det är mycket svårt att hålla sig uppdaterad med alla regler och villkor som finns. Hur man gör vissa avskrivningar och sånt är bättre att låta en expert sköta! Se till att du kan sköta den löpande bokföringen och lej sedan bort årsredovisningen och deklarationen så kommer allt att bli mycket lättare.