Bröllopsbilder alltmer otraditionella

Hur tänker ni er bröllopsbilder, eller bilder på brudpar. Tittar man på gamla bilder förr i världen, såg man oftast brudpar som tittade rakt in i kameran, alternativt åt sidan, lite halvt i profil. Fram till 1990-talet togs så gott som alla brudparsfoton inne i fotoateljéer. Antingen satt, eller stod de framför en fond. Bruden satt med sin blombukett, medan mannen stod bredvid, i olika poser. Ibland togs bilder enbart på bruden. Efter 1990-talet har man sett bröllopspar i alla olika miljöer, som på bilden; ute i naturen, på stranden, på klippor, på ängar, vägar och så vidare. Igår berättade Rapport att kinesiska brudpar tar alltmer spektakulära bilder; under vatten, hoppande ur flygplan och så vidare. Vilken skillnad!

Bilder blir oftast bättre utomhus

Och de fotografer som följer med sitt brudpar utomhus för att ta bilder, gör helt rätt. Bilderna blir som bäst utomhus, förutom då det är mörkt, givetvis. Inget slår utomhusljuset nämligen. Fotografier tagna utomhus blir också mera levande och brudparet tenderar att bli mer avslappnade utomhus. Så har man slagit två flugor i en smäll. Sannolikheten för bättre bilder ökar om man vandrar utomhus och tar bilderna där. Det är också bland det bästa rådet alla som är nybörjare på att ta bilder, kan få. Om du funderar på att bli fotograf, eller bara bli bättre amatörfotograf, kommer här några bra råd, från en blogg om fotografering:

Öva, öva och öva

1. Det första du behöver göra är att öva. Bara för att man har en kamera, blir man ju inte en duktig fotograf. Det gäller att öva, öva och öva. Med dagens teknologi och digitala kameror kan man ta tusentals bilder utan att slösa med varken färger eller papper. Innan de digitala kamerorna kom, var varje bild som man tog värdefulla, eftersom man framkallade alla bilder, Det var enda sättet att se resultatet.

2. Kolla in hur andra tar sina bilder och härma det. Samla på de bilder som du tycker är bra. Studera dem och bestäm dig för hur du själv önskar att dina bilder ska vara.

3. Tänk i nya banor. Ska du ta bilder, nöj dig inte bara med de traditionella vinklarna. Tänk nytt, våga ta bilderna från ett helt annat håll, perspektiv eller sätt.

4. Ut och gå! Det bästa sättet att hitta nya objekt är att vandra runt. Ju mer du rör dig utomhus desto mer och annorlunda bilder hittar du som du kan ta. Tänk på våra svenska fotografer som har lyckats med sina bilder. Samtliga har rest, Mattias Klum har rest och hängt i höga träd i Anderna, till exempel. Så ut och våga ta bilder i naturen! Lycka till!

14 Sep 2017

Besök Ljusgiganten.se för att hitta led lampor till fotograferingen