Skåne är Sveriges Toscana

Skåne är ett landskap som jag redan som ung förtrollades av. Jag tyckte att det var otroligt att man i Sverige kunde uppleva så vackra stränder - puderlena, vita och kantade av ett hyfsat varmt vatten. De öppna fälten som sträcker ut sig ända bort till horisonten och den fascinerande dialekten som hördes vart man än vände sig. Var det verkligen Sverige det här? brukade jag kunna undra. Jag spenderade några somrar på Österlen och hade alltid tur med vädret. Vi badade i havet, cyklade längs landsvägar och red på stubbiga fält i solnedgången. Minnena... Jag tänkte redan då, som mycket ung, att detta nog var paradiset på jorden och idag hör man ofta liknelser mellan Skåne och Toscana, Skåne och rivieran och SKåne och Medelhavsländerna. Visst är det något magiskt med Skåne...

Perfekt för bröllop

Att hålla ett bröllop i Skåne är givet för den som ha möjlighet. Det finns så många fördelar! Det finns vingårdar, gästgiverier och otaliga kyrkor. Det finns vackra skogsgläntor, stränder och gamla stadsmiljöer - och ingenstans är det proppfullt med folk. 

En ynnest

Som bröllopsfotograf är det en ynnest att få fotografera sommarbröllop i Skåne, för det är absolut sommaren som är bäst på denna plats. Medan djupa skogar kan vara nog så förtrollande under resten av året så är sommaren absolut den skrud som klär Skåne bäst. Och Skåne i sommarskrud är oslagbar!

27 Sep 2017

Besök Ljusgiganten.se för att hitta led lampor till fotograferingen